Video

Otkrivamo tajnu kako ispeći savršenu pletenicu

Ukras šarenog uskršnjeg stola i slatko slana delicija – domaća pletenica je kruščić koji svi obožavaju! Donosimo recept za najmekšu pletenicu; pogledajte što vam je pripremila Lana, učenica slastičarstva.

Recept za uskršnju pletenicu

Sastojci:

  • 500g glatkog brašna
  • 40g svježeg kvasca
  • 100g šećera u prahu
  • 300ml mlijeka
  • 4 žumanjka
  • 100 g Zvijezda Stolnog
  • sol
  • vanilin šećer
  • limunova korica

Priprema:

  1. U zdjelu s brašnom dodajte šećer u prahu, razmrvljeni kvasac, rastopljeni Zvijezda Stolni, 4 žumanjka, vanilin šećer, sol, limunovu koricu i mlijeko.
  2. Laganim pokretima zamijesite srednje čvrsto glatko tijesto .
  3. Pokrijte i stavite na toplo mjesto da se odmori i digne.
  4. Odmoreno i dignuto tijesto podijelite na tri jednaka dijela. Zarolajte ih u valjke i ispletite pletenicu.
  5. Stavite na lim i opet dižite na toplom mjestu.
  6. Premažite žumanjkom sa malo mlijeka i pecite na 200°C, 30-40 minuta.