Sastojci za biskvit
- 5 jaja
- 120 g šećera
- 100 g brašna
- 20 dag mljevenih oraha
Odvojiti žumanjke od bjelanjaka. Lupati bjelanjke uz postepeno dodavanje šećera. U nalupani snijeg lagano umiješati žutanjke zatim brašno i orahe.
Peći na temperaturi od 180 C oko 20 minuta u promjeru obruča 24 cm.
Dok se biskvit peće, zamiješati premaz za biskvit.
Premaz
- 500 ml vode
- 300 g šećera
- Pola limuna
Pečeni i prohlađeni biskvit prerezati na tri dijela, i svaki biskvit lagano preliti smjesom limuna i šećera.
Krema
- 1 l ml mlijeka
- 150 g oštrog brašna
- 300 g šećera
- 500 g Zvijezda stolnog
- 100 g oraha
U dio mlijeka razmutiti brašno. Ostatak mlijeka zakuhati sa šećerom.
Spojiti obje smjese i kuhati ih desetak minuta, neprestano miješajući. Kada se smjesa rashladi, dodati mikserom izrađen Zvijezda stolni.
Odvojiti kremu na dva dijela. U jedan dio umiješati orahe. Sa tom kremom namazati svaki biskvit, slažući ih jedan na drugi. Sa preostalom bijelom kremom, premazati tortu iz vana.
Ukrasiti prema želji.