Leonarda Jurić napravila je slatku deliciju od lješnjaka, Nougat tortu koja je osvojila žiri. Donosimo vam recept za ovu slasticu koja je istovremeno i kremasta i hrskava.
Biskvit:
- 5 jaja
- 300 g šećera
- 200 ml mlijeka
- 200 ml ulja
- 270 oštrog brašna
- 1 prašak za pecivo
- 2 žlice kakaa
Krema:
- 700 ml mlijeka
- 2 nougat puding
- 7 žlica šećera
- 500 g mascarpone sira
- 300 ml vrhnja za šlag
- 100 g mljevenih prženih lješnjaka
- 2 žlice Nutelle
Ganache:
- 200 ml vrhnja za kuhanje
- 200 g čokolade
Priprema kora:
Bjelanjke miksati u čvrsti snijeg pa postepeno dodavati šećer i limunov sok. Miksati dok se šećer ne otopi. Dodati brašno i kikiriki te kuhačom lagano miješati smjesu.
Pripremljenu smjesu izliti u kalup za torte promjera 26 cm. Peći 15 minuta na prethodno zagrijanoj pećnici na 170 stupnjeva. Ponoviti postupak za još jednu istu koru.
Priprema kreme:
Žumanjke izmiksati sa šećerom, gustinom i mlijekom. Ostatak mlijeka zagrijati do vrenja pa dodati pripremljene žumanjke. Kremu kuhati na laganoj vatri dok se ne zgusne, zatim premjestiti u veću zdjelu i prekriti prozirnom folijom. Ostaviti da se slegne i rashladi.
U ohlađenu smjesu dodati Zvijezda stolni sobne temperature i dobro izmiksati. Podijeliti kremu na 2 jednaka dijela, u jedan dio dodati na pari otopljenu čokoladu.
Na podlogu za torte staviti prvu koru, premazati ju tankim slojem čokoladne smjese. Posipati sjeckani kikiriki i jednu nasjeckanu Snickers čokoladu. Premazati tortu svjetlom kremom i prekriti drugom korom. Drugu koru na isti način premazati Nutellom, posipati kikirikijem i Snickers čokoladom pa premazati čokoladnom kremom. Cijelu tortu premazati tučenim slatkim vrhnjem i ukrasiti kikirikijem, Snickers čokoladom te čokoladnim i karamel preljevom. Po želji bočne strane ukrasiti usitnjenim keksima i kikirikijem.