Niko Goljak, učenik slastičarske škole i natjecatelj Blagdanskog slastičarskog natjecanja oduševio je žiri svojom verzijom poznatog klasika: Frankopan torte.
Krema:
- 0,5 l slatkog vrhnja ili vrhnja za kuhanje
- 5 žumanjka
- 50 g gustina
- 170 g šećera
- 150 g Zvijezda stolnog
- 50 g lješnjaka
- 50 g kikirikija
- 50 g brusnica
- 50 g badema
- 5 ml maraskina
- Prstohvat cimeta
- Naribana kora 1 limuna
Priprema:
Sve sastojke kuhati na pari. Kada se sastojci sjedine, ostaviti kremu da se ohladi. U ohlađenu kremu dodati 150 g Zvijezda stolnog sobne temperature, dodati malo vanijlije i zamiješati
U smjesu dodati preostale sastojke i sve dobro izmiješati.
Kore:
- 3 kore lisnatog tijesta
Peći kore u plehu na papiru za pečenje, poklopiti ih drugim plehom (po mogućnosti rupičastim). Peći u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva 10 minuta.
Slagati po redu koru pa kremu, koru pa kremu. Treću koru premazati, odnosno ukrasiti tuljcima od kreme.
Ostaviti da se hladi i ukrasiti po želji, posuti pistacijom.