Svjetli keksi
Sastojci:
- 225 g Zvijezda Bakes & cakes
- 3/4 šalice šećera u prahu, prosijanog (180 ml)
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 2 šalice brašna, prosijanog (480 ml)
- 1/2 žličice soli
- 5 dkg tamne čokolade, izlomljene na manje komade
Mikserom izmiješati Zvijezda Bakes & cakes sobne temperature, šećer i ekstrakt vanilije. Dodavati brašno i sol uz miješanje na najmanjoj brzini, dok se ne dobije glatko tijesto.
Zamotati tijesto u plastičnu foliju i ostaviti na hlađenju bar 2 sata, idealno preko noći.
Na podlozi lagano posutoj brašnom izvaljati tijesto na debljinu 4mm. Kalupima u obliku srca izrezati oblike. Premjestiti kekse u lim za pečenje obložen papirom za pečenje.
U pećnici prethodno zagrijanoj na 150° C peći kekse oko 18 minuta, dok ne počnu dobivati boju po rubovima.
U dvostrukoj posudi u parnoj kupelji rastopiti čokoladu. Potpuno ohlađene kekse umakati u čokoladu i odložiti na voštani papir. Ostaviti da se čokolada potpuno stvrdne pa ukrasiti po želji.
Tamni keksi
Sastojci:
- 1,5 šalica brašna
- ½ šalice kakaa
- 1/8 žličice soli
- 170 g Zvijezda Bakes & cakes
- 1,5 šalica šećera u prahu
- 1 jaje
- ½ žlice ekstrakta vanilije
Prosijati brašno, kakao i sol. U drugoj posudi mikserom izmiješati Zvijezda Bakes & cakes sobne temperature i šećer.
Dodati jaje i ekstrakt vanilije. Na najmanjoj brzini postepeno dodavati brašno u smjesu. Zamotati tijesto u plastičnu foliju i ostaviti na hlađenju bar 2 sata, idealno preko noći.
Na podlozi lagano posutoj brašnom izvaljati tijesto na debljinu 4mm. Kalupima u obliku srca izrezati oblike. Premjestiti kekse u lim za pečenje obložen papirom za pečenje.
U prethodno zagrijanoj pećnici na 175° C peći kekse oko 9 minuta. Ohlađene kekse ukrasiti prema želji.