Žiri je odlučio

Kolač pobjednik: Čokoladni brownies!

Prvu nagradu slastičarskog natjecanja odnio je brownie od čokolade s kremom od pistacija i malinama. Donosimo vam pobjednički recept Anđele Justrić!

Brownies:

  • 250 g Zvijezda stolnog
  • 200 g tamne čokolade
  • 80 g kakaa
  • 65 g glatkog brašna
  • 1 žlica praška za pecivo
  • 360 g šećera
  • 4 jaja
  • Prstohvat soli

Priprema:

Zvijezda stolni i tamnu čokoladu otopiti na pari, dodati prstohvat soli.

U otopljenu smjesu postepeno dodati preostale sastojke i sve dobro izmiješati.

U pleh staviti papir za pečenje, izliti smjesu i peći u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva, 20ak minuta.

Ganache preljev:

  • 400 g bijele čokolade
  • 125 g slatkog vrhnja
  • Pasta pistacija
  • 400 g malina ili šumskog voća po izboru

Priprema:

Kada se slatko vrhnje zagrije, preliti preko isjeckane čokolade, dodati pastu pistacija i dobro izmiješati.

Servirati brownies-e narezane na kockice, prelivene ganache preljevom i prema želji ukrasiti malinama.

Tips & tricks – neka nož pri rezanju ostane mokar