Prvu nagradu slastičarskog natjecanja odnio je brownie od čokolade s kremom od pistacija i malinama. Donosimo vam pobjednički recept Anđele Justrić!
Brownies:
- 250 g Zvijezda stolnog
- 200 g tamne čokolade
- 80 g kakaa
- 65 g glatkog brašna
- 1 žlica praška za pecivo
- 360 g šećera
- 4 jaja
- Prstohvat soli
Priprema:
Zvijezda stolni i tamnu čokoladu otopiti na pari, dodati prstohvat soli.
U otopljenu smjesu postepeno dodati preostale sastojke i sve dobro izmiješati.
U pleh staviti papir za pečenje, izliti smjesu i peći u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva, 20ak minuta.
Ganache preljev:
- 400 g bijele čokolade
- 125 g slatkog vrhnja
- Pasta pistacija
- 400 g malina ili šumskog voća po izboru
Priprema:
Kada se slatko vrhnje zagrije, preliti preko isjeckane čokolade, dodati pastu pistacija i dobro izmiješati.
Servirati brownies-e narezane na kockice, prelivene ganache preljevom i prema želji ukrasiti malinama.
Tips & tricks – neka nož pri rezanju ostane mokar