Mame kuhaju

Maksimove avanture: Evo kako su on i mama Tatjana napravili savršene cimet rolice

Sastojci:

Tijesto: 

  • 1 vrećica kvasca (7g)
  • 180 ml sojinog mlijeka
  • 50 g šećera
  • 2 srednje banane (cca 225 g)
  • 55 g rastopljenog Zvijezda stolnog 
  • prstohvat soli
  • 545 g brašna

Punjenje: 

  • rastopljeni Zvijezda stolni
  • 40 g smeđeg šećera
  • 2 žličice cimeta
  • 1 banana

Glazura: 

  • 170 g staub šećera
  • 4 žlice sojinog mlijeka
  • 1 žlica limunova soka

Postupak:

Prvo aktivirajte kvasac tako da u mlako mlijeko stavite šećer i kvasac da se zapjeni te pustite da odstoji 10-ak minuta. Zgnječite banane i dodajte sve sastojke za tijesto te ga dobro umijesite dok ne postane glatko.

Tijesto stavite u zdjelicu, pokrijte ga krpom pa ga stavite na neko toplo mjesto i pustite ga da se diže sat vremena. Tako dignuto tijesto razvaljate u pravokutni oblik te po tijestu razmažite rastopljeni Zvijezda stolni. Pomiješajte šećer i cimet pa tu smjesu rasporedite po tijestu. Za kraj još rasporedite nasjeckanu bananu po nadjevu. 

Tijesto zarolajte u štrucu i nožem ili rezačem za tijesto režite rolice koje slažite u namašćenu posudu za pečenje. Kada sve posložite, posudu pokrijte krpom i pustite da se rolice još jednom dižu dok se pećnica ne zagrije na 180 stupnjeva.

Rolice pecite 25-30 minuta pa pustite da se ohlade. U međuvremenu možete napraviti glazuru – za to samo pomiješajte sve sastojke u zdjelici pa ju ravnomjerno namažite po rolicama nakon što se ispeku.