Sastojci:
Tijesto:
- 1 vrećica kvasca (7g)
- 180 ml sojinog mlijeka
- 50 g šećera
- 2 srednje banane (cca 225 g)
- 55 g rastopljenog Zvijezda stolnog
- prstohvat soli
- 545 g brašna
Punjenje:
- rastopljeni Zvijezda stolni
- 40 g smeđeg šećera
- 2 žličice cimeta
- 1 banana
Glazura:
- 170 g staub šećera
- 4 žlice sojinog mlijeka
- 1 žlica limunova soka
Postupak:
Prvo aktivirajte kvasac tako da u mlako mlijeko stavite šećer i kvasac da se zapjeni te pustite da odstoji 10-ak minuta. Zgnječite banane i dodajte sve sastojke za tijesto te ga dobro umijesite dok ne postane glatko.
Tijesto stavite u zdjelicu, pokrijte ga krpom pa ga stavite na neko toplo mjesto i pustite ga da se diže sat vremena. Tako dignuto tijesto razvaljate u pravokutni oblik te po tijestu razmažite rastopljeni Zvijezda stolni. Pomiješajte šećer i cimet pa tu smjesu rasporedite po tijestu. Za kraj još rasporedite nasjeckanu bananu po nadjevu.
Tijesto zarolajte u štrucu i nožem ili rezačem za tijesto režite rolice koje slažite u namašćenu posudu za pečenje. Kada sve posložite, posudu pokrijte krpom i pustite da se rolice još jednom dižu dok se pećnica ne zagrije na 180 stupnjeva.
Rolice pecite 25-30 minuta pa pustite da se ohlade. U međuvremenu možete napraviti glazuru – za to samo pomiješajte sve sastojke u zdjelici pa ju ravnomjerno namažite po rolicama nakon što se ispeku.