Zalogaj u svim bojama

Najšarenija torta

Sastojci:

  • 375 g Zvijezda Bakes &cakes
  • 675 g brašna
  • 450 g šećera u prahu
  • 9 jaja
  • 3 žličice praška za pecivo
  • 3 žličice ekstrakta vanilije
  • 750 g mascarponea
  • 350 g šećera u prahu
  • Jestive boje: crvena, narančasta, žuta, zelena, plava, ljubičasta

Priprema:

U posudi izamiješati 125 g Zvijezda Bakes &cakes, 150 g šećera, 3 jaja, 225 g brašna i po žličicu praška za pecivo i ekstrakta vanilije. Mikserom dobro umutiti sve sastojke dok se ne dobije glatka smjesa.

Podijeliti u onoliko dijelova koliko ima boja, a ne više od 6.

U svaku smjesu dodati nekoliko kapi jestive boje, dok se ne dobije željena nijansa.

Obložiti kalup papirom i poravnati smjesu.

Peći u prethodno zagrijanoj pećnici 12 minuta na 180°C.

Na isti način napravite i preostale kore različitih boja.

Ostaviti kore da se hlade.

Za kremu, izmiješati sir i ekstrakt vanilije, dodati šećer.

Pažljivo promiješati. Staviti kremu preko prve kore, ponavljati postupak dok nisu premazane sve kore i cijela torta sa vanjske strane. Ukrasiti prema želji i ostaviti tortu da se hladi.