Obožavamo ih svježe, ali su odlične i kao dodatak kolačima. Naravno, pričamo o omiljenim trešnjama!
Iskoristite sezonu ovog sjajnog voća i poigrajte se sa slatkim desertnim kombinacijama. Barbara, učenica Ugostiteljsko-turističkog učilišta u Zagrebu, nam je otkrila svoj omiljeni recept pa predlažemo da isprobate ovaj brzi biskvit s trešnjama, naš novi favorit među ljetnim kolačima.
KOLAČ S TREŠNJAMA
Sastojci za smjesu:
- 170 ml mlijeka
- 70 g Zvijezda stolnog s maslacem
- 400 g trešanja
- 3 jaja
- 80 g šećera u prahu
- 1 vanilin šećer
- 80 g brašna
- Limunova korica
Priprema smjese:
Kalup premazati sa Zvijezda stolnim s maslacem. Zvijezda stolni s maslacem zatim rastopiti sa mlijekom. Ostaviti da se ohladi. Oprati i očistiti trešnje.
Jaja izmiješati sa šećerom u prahu i vanilin šećerom. Miješati dok smjesa ne postane pjenasta. U nju dodati brašno te rastopljeni Zvijezda stolni s maslace. Dobro zamiješati pa dodati naribanu koricu limuna. Trešnje rasporediti na dno kalupa i polako preliti sa smjesom. Staviti u pećnicu na 30 do 40 minuta, 180 stupnjeva.