Princez krafne su sigurno jedna od omiljenih slastica, a uz ovaj recept nema više neuspjelih pokušaja!
Ana, učenica slastičarstva, nam je pokazala kako napraviti fine princeze sa sezonskim twistom. Naime, u kremu su dodane jagode uz koje će vam ovaj kolač postati još draži.
Uživajte!
PRINCEZE SA KREMOM OD JAGODA (PROFITEROLI)
Sastojci za tijesto:
- 200 g Zvijezda Stolnog,
- 200g glatkog brašna,
- 200 ml vode,
- 30 g šećera,
- malo soli
- 6 jaja
Sastojci za kremu:
- 100 g jagoda,
- 200ml slatkog vrhnja,
- 10 g želatine u listićima,
- 50 g šećera
Priprava:
U posudi zakuhati vodu, šećer, sol i Zvijezda Stolni. Kad zakipi dodati brašno i miješati dok se smjesa ne pretvori u kuglu i odvaja se od rubova posude. Smjesu ohladiti i dodati jedno po jedno jaje Gotovim tijestom napuniti slastičarsku vrećicu, pomoću koje radimo male okrugle ‘hrpice’ veličine oraha na prethodno uljem premazan pleh. Peći 10 minuta na 180 stupnjeva, a zatim smanjiti na 160 stupnjeva i peći još 10 minuta.
Jagode oprati, očistiti i napraviti od njih pire. Želatinu u hladnoj vodi omekšati, dobro ocijediti i otopiti na pari. Želatinu i pire od jagoda dodati u lupano slatko vrhnje sa šećerom. Tom smjesom punimo profiterole.
Profiterole možemo puniti različitim kremama, voćem ili sladoledom.