Sastojci
- 200 g Stolni Bakes & cakes
- 200 g oštrog brašna
- 150 g šećera u prahu
- ½ praška za pecivo
- Prstohvat soli
- Vanilija šećer
- 3 jaja
- 500 ml mlijeka
- 3 velike žlice ruma
- 250 g pekmeza
Postupak
Stolni Bakes & cakes otopiti u lončiću na na srednje jakoj temperaturi, zatim ostaviti da se hladi.
U prosijano brašno dodati šećer u prahu i prašak za pecivo. Zatim prstohvat soli i vanilin šećer. U sredini napraviti „rupu“ za žumanjke. Kratko zamiješati da se razbiju žumanjci.
Pomiješati hladno mlijeko i Stolni Bakes & cakes te uliti u mješavinu sa brašnom i žumanjcima te postupno mješati.
Bjelanjke miksati na najvećoj brzini 5 minuta kako bi dobili čvrsti snijeg. Umiješati u smjesu sa brašnom i mlijekom.
Gustu smjesu izliti na lim obložen papirom za pečenje i peći u prethodno zagrijanoj pećnici na 175 C.
Izvaditi kada biskvit poprimi zlatno žutu boju, premazati, dok je još topao, pekmezom po želji te odmah zarolati.
Ukrasiti po želji.