Žele od malina
- 300 g malina
- 100 ml soka od maline
- 1 želatina
- oko 50 g šećera (po vlastitom ukusu)
Semifreddo od limuna
- 1 jaje
- 4 žumanjka
- 120 g šećera
- 8 g limunske kiseline
- korica naribanog limuna
- 50 g Zvijezda stolni Bakes & cakes
- 300 ml vrhnja za šlag
Žele od malina
Želatinu napraviti prema uputi na pakiranju i ostaviti po strani da nabubri. U posebnu zdjelu staviti sok od maline, maline i šećer i kuhati kratko (tek toliko da se šećer otopi) Izblendati maline pa dodati prethodno rastopljenu želatinu. Žele od maline staviti u manje klaupe od silikona pa u u zamrzivač da se stisnu. Za semifreddo u varijanti čaše, maline odmah stavljati u čaše nakon što se napuni polovica čaše kremom od limuna.
Semifreddo od limuna
Jaje, žumanjke, limunsku kiselinu, koricu limuna i šećer izradite pjenasto pa dodati Zvijezda stolni Bakes & cakes narezan na listiće. Sve staviti na vodenu kupelju i miješajući kuhati dok smjesa ne postane glatka (cc 8/10min). Tako dobivenu kremu ostaviti po strani i povremeno pomiješati. U međuvremenu izmiksati vrhnje za šlag. Lagano i postepeno sjediniti šlag i kremu od limuna. Kalupe od sllikona (ili čašice) puniti kremom od limuna do polovice, pa u sredinu stavite žele od maline. Nadopuniti kalup ili čašicu kremom od limuna do vrha. Semifreddo staviti u zamrzivač. Spreman je za posluživanje već nakon dva sata.
Zrcalna glazura
- 300 g čokolade
- 300 g šećera
- 300 g glukoze
- 150 g vode
- 200 g kondenziranog mlijeka
- 140 g želatine
Šećer i vodu zakipiti, u malo prohlađeno dodati želatinu ( oko 37 C°). Dodati kondenzirano mlijeko i preliti preko čokolade. Dobro promiješati, procijediti i pustiti da odstoji.
Obojati po želji.