Tražite inspiraciju za ljetni osvježavajući desert? Matea ima ideju za vas. Isprobajte njezinu tortu s malinama i bijelom čokoladom – brzo je gotova (tko voli ljeti biti dugo u kuhinji?) – a rashlađena u hladnjaku savršena je slastica za vruće dane.
Sastojci
- 200 g keksa petit beure ili slično
- 80 g Zvijezda stolnog
- 30 g mljevenih badema
- 125 g bijele čokolade
- 1 štapić vanilije
- 80 g šećera
- 875 g svježeg sira
- 4 jaja
- 3 žlice brašna
- nekoliko kapi arome od badema
- 150 g marmelade od malina
Priprema
Keks izmrviti, dodati otopljen Zvijezda stolni i bademe, dobro utisnuti u pleh za pečenje (26 cm).
Čokoladu otopiti i ohladiti. Ostrugati štapić vanilije i dodati sve ostale sastojke pa izmiješati mikserom. Na kraju dodati otopljenu čokoladu pa sve sjediniti.
Polovinu ove smjese sipati u pleh za pečenje pa dodati pola žlice marmelade mjestimično po kolaču, preliti drugu polovinu smjese i na kraju dodati ostatak marmelade po istom postupku.
U prethodno zagrijanoj pećnici peći kolač 45 minuta na 175°.
Tražite još ideja za ljetne deserte? Pogledajte ovdje.