Ana, učenica slastičarstva, nam je pokazala kako napraviti slasnu čokoladnu tortu koja se topi u ustima. Pratite njezin recept i uživajte u ovom čokoladnom čudu!
ČOKOLADNA TORTA
Sastojci:
- 5 jaja,
- 150 g šećera u prahu,
- 160g Zvijezda Stolni za kreme
- 100 g čokolade
- 100g mljevenih lješnjaka
Zvijezda Stolni za kreme izraditi sa 100 g šećera u prahu, zatim dodati žumanjke i miješati dok smjesa ne bude glatka. Bjelanjke sa ostatkom šećera u prahu pjenasto izraditi u snijeg. Zatim spojiti obje smjese i na kraju dodati otopljenu čokoladu i lješnjake. Smjesu podijeliti na dva jednaka dijela. Jedan dio staviti u podmazan kalup i peči na 180 stupnjeva oko 30 minuta. Drugi dio spremiti u hladnjak. Kad je prvi dio pečen ohladiti ga i na kraju premazati nepečenim dijelom smjese.